Saelemaekers blijft geloven in WK-selectie: Surplus brengen op die rechterflank

Saelemaekers blijft geloven in WK-selectie: "Surplus brengen op die rechterflank"

02-11-2022 11:46
8

Als het van Alexis Saelemaekers afhangt, stapt hij binnen een tiental dagen mee op het vliegtuig naar Qatar. De flankspeler van AC Milan leek gedoemd toen hij begin oktober uitviel met een scheurtje in zijn mediale knieband, maar bij Lieven Maesschalck werkt hij dezer dagen keihard aan zijn herstel. Met als doel: het WK halen natuurlijk!

"Ik heb hier in Antwerpen echt als een bezetene aan mijn herstel gewerkt. Dagen van tien uur waren écht geen uitzondering", laat Saelemaekers vanuit de praktijk van Maesschalck weten bij Het Laatste Nieuws. Volgens zijn eigen inschatting zal hij medisch weer fit geraken voor aanvang van het toernooi in Qatar. "De laatste match voor het WK, op 13 november tegen Fiorentina, hoop ik er opnieuw bij te zijn", denkt hij nog aan een terugkeer bij Milan.

Medisch in orde zijn is één aspect, het vormpeil is een ander verhaal. Saelemaekers beschouwt het glas evenwel halfvol. "Na een maand niet gespeeld te hebben zal ik frisser zijn dan sommige andere jongens. Over het gebrek aan wedstrijdritme maak ik me geen zorgen, ik zal 100% zijn in Qatar, maar uiteindelijk ligt de beslissing bij de bondscoach", klinkt het.

Misschien ligt daar wel het probleem, bij de bondscoach. Roberto Martinez lijkt niet de grootste fan van Saelemaekers. Tijdens de interland in Ierland leek er zich zelfs een discussie te ontspinnen tussen beide heren. "Er is veel gemaakt van die discussie tussen mij en de coach. Hij wilde dat ik mijn positie anders zou invullen, meer niet", reageert Saelemaekers daarop. De kritiek van enkele analisten heeft hem dan weer "gekwetst". "Daarom heb ik ook zolang gewacht om te reageren. Niet uit wraakgevoelens, ik wilde mezelf beschermen en gewoon hard werken."

Surplus brengen
Om zijn kandidatuur kracht bij te stellen, krijgt Saelemaekers nog eens de kans om op te sommen waarom hij een WK-ticket zou verdienen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een surplus kan brengen op die rechterflank", is hij zelfverzekerd. "Ik ben enorm veranderd, matuurder geworden. (lacht) Na wat jeugdzondes ben ik volwassen geworden. Ik zit nu aan 180 professionele wedstrijden, waarvan 110 voor AC Milan. Er zijn niet veel gasten van mijn leeftijd die al zoveel wedstrijden op hun teller hebben staan."

Ondanks die ervaring wil Saelemaekers zijn speelstijl niet veranderen. "Ik ben nog steeds een woelwatertje, dat is ook een van mijn kwaliteiten. Die onvoorspelbaarheid maakt het lastig voor mijn tegenstanders", vertelt hij. Tegenwoordig staat het woord 'doseren' echter ook in zijn woordenboek. "Als een misplaatste dribbel mislukt en je incasseert daardoor een doelpunt, dan krijg je een stadion van 80.000 fans over je heen omdat het jouw schuld is. Het overkwam me tegen Juventus. Dan denk je twee keer na voor je iets doet."