Eindelijk ademruimte voor Vanhaezebrouck: trio vaste waarden sluit aan voor Molde

Eindelijk ademruimte voor Vanhaezebrouck: trio vaste waarden sluit aan voor Molde

02-11-2022 11:00
4

KAA Gent zag de voorbije weken en maanden tal van sterkhouders uitvallen, wat ontegensprekelijk een invloed heeft gehad op de resultaten. Er gloort echter weer licht aan het einde van de tunnel. Hein Vanhaezebrouck mocht deze woensdag drie belangrijke krachten opnieuw verwelkomen op de afsluitende training voor het cruciale Europese duel met Molde FK.

De spelerskern van Gent oogde de laatste weken behoorlijk dunnetjes, maar daar lijkt met het WK voor de deur nog even verandering in te komen. Met Alessio Castro-Montes, Julien De Sart en Jordan Torunarigha zag Vanhaezebrouck woensdagvoormiddag drie gekwetsten hun wederoptreden vieren. Of zij van waarde kunnen zijn tegen Molde, valt nog af te wachten, maar hoe dan ook is het een opkikker. 'Zij lijken nu toch alweer wat dichter bij hun terugkeer te staan', schrijft Het Nieuwsblad.

Na Molde staat namelijk een volgende cruciale opdracht op het menu: de Slag om Vlaanderen met Club Brugge. Die staat zondagmiddag geprogrammeerd. Aangezien in de week erop ook nog een bekerduel en de laatste wedstrijd uit de heenronde van de Jupiler Pro League volgen, kan Vanhaezebrouck elke bijkomende kracht goed gebruiken.

Maar eerst Molde dus, sowieso een duel dat de evaluatie van het Gentse seizoen zal bepalen. De Buffalo's houden nog alles in eigen handen vast om door te stoten in de Conference League. Als ze donderdagavond winnen, springen ze over hun Noorse tegenstander naar de tweede plek. Die geeft recht op de knock-out-fase na Nieuwjaar.