Leuven wapent zich: Maatregelen om op te treden tegen harde kern van Berlin

Leuven wapent zich: "Maatregelen om op te treden tegen harde kern van Berlin"

02-11-2022 10:25
3

Union Saint-Gilloise staat voor een ware galawedstrijd tegen naamgenoot Union Berlin. De eerste plek in haar Europa-League-poule is na vijf speeldagen al verzekerd, waardoor er donderdagavond enkel nog de eer en financiële bonussen op het spel staan. Jammer genoeg mogen de Duitse hoofdstedelingen geen supporters meenemen. De stad Leuven zal er streng over waken dat dat verbod gerespecteerd wordt.

Na ongeregeldheden bij de verplaatsing naar Malmö heeft de UEFA Union Berlin een sanctie opgelegd. Voor het uitduel bij onze vicekampioen mochten geen tickets verkocht worden aan bezoekende fans. Aangezien de wedstrijden van Union in Leuven doorgaan, krijgt die stad plots de taak om dat verbod te controleren. De stad Leuven zet dan ook volop in op communicatie naar de Duitsers toe. "De bedoeling is om hen duidelijk te maken dat het geen zin heeft om naar Leuven af te zakken, want ze hebben hier niets te zoeken", aldus politiewoordvoerder Marc Vranckx bij Het Nieuwsblad.

Berlijnse aanhangers die toch naar Leuven afzakken, zowel naar de binnenstad of in de zone rondom Den Dreef, zullen opgepakt worden. "We treffen maatregelen die het mogelijk maken om op te treden tegen de harde kern van Union Berlin, als zij zich zonder ticket ophouden rond het stadion of om hen uit het stadion te weren als ze via omwegen aan een ticket voor de thuisploeg (Union Sint-Gillis) zijn geraakt. Dat besluit is een stok achter de deur, om mogelijke amokmakers te kunnen oppakken", vult burgemeester Mohamed Ridouani aan.

Overigens kon de voorzitter van Union Berlin de ingreep van de UEFA maar lauwtjes waarderen. Hij sprak over een "onbegrijpelijke collectieve straf". Dat alle supporters van zijn club op de blaren moeten zitten door het wangedrag van enkelingen, is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.