Hoefkens in de wolken over groepsfase: De groep krijgt een negen op tien

Hoefkens in de wolken over groepsfase: "De groep krijgt een negen op tien"

02-11-2022 08:29
4

Met elf op achttien sloot Club Brugge de groepsfase van de Champions League af. Carl Hoefkens is zeer tevreden over de prestaties van zijn spelers tijdens de afgelopen weken in het Kampioenenbal.

Op de eerste vier speeldagen van de Champions League bleef Club Brugge ongeslagen. Op speeldag vijf liep het mis tegen Porto en dinsdag eindigde Blauw-Zwart de groepsfase in Duitsland met een 0-0 tegen Bayer Leverkusen. “Mijn groep krijgt van mij een 9 op 10. Wie dit had voorspeld vóór de groepscampagne, dan had men die persoon direct zot verklaard, denk ik”, aldus Hoefkens op de website van Club Brugge.

Mooie campagne
"Het feit dat we dat toch gerealiseerd hebben als groep, en dan spreek ik over iedereen naar heel de club toe en de stappen die we gezet hebben. Voor mij persoonlijk ook dat ik nooit het gevoel heb gehad dat mijn groep een wedstrijd heeft aangevangen met de instelling om te verdedigen."

Hoefkens wilde er met Club Brugge een mooie campagne van maken en dat is meer dan gelukt. "Onze intentie is steeds geweest om dominant voetbal te spelen en om hoge pressing en tegenpressing te zetten. Dat is in heel veel wedstrijden op het allerhoogste niveau op heel veel momenten ook heel goed gelukt. Als je je spelersgroep kan overtuigen om op die manier te spelen en dat zijn de resultaten, dan kan ik niet anders dan een 9 op 10 geven."

Maandag loting
Club Brugge kent maandag al zijn volgende tegenstander in de Champions League. De loting voor de achtste finales begint om 12 uur en is LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie