Champions League: Frankfurt en Spurs juichen, Bayern sluit af in stijl

01-11-2022 23:13
6

Napoli heeft zijn foutloze status niet weten te behouden in de Champions League. Liverpool was op Anfield te sterk voor de Italianen. Bayern München sloot de groepsfase wel in stijl af tegen Internazionale, terwijl een sterk gewijzigd FC Barcelona nog lang de handen vol aan Viktoria Plzen. De spannende ontknoping in groep D viel in het voordeel uit van Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur.

Sporting Portugal - Eintracht Frankfurt 1-2
De spanning in groep D was op voorhand om te snijden. Alle vier de clubs hadden nog alles om voor te spelen. Voor Eintracht Frankfurt zag het er halverwege het duel met Sporting Portugal echter weinig rooskleurig uit. Arthur had de Portugezen op voorsprong gezet. De Duitse Europa League-winnaar, met Mario Götze in de basis, speelde vrijwel niets klaar, maar knokte zich een halfuur voor tijd terug.

Sporting-aanvoerder Sebastián Coates kreeg een duwtje in de rug en maakte vervolgens hands, maar de arbiter was onverbiddelijk. Daichi Kamada mocht aanleggen vanaf elf meter en verzilverde de strafschop. Het werd nog mooier voor Frankfurt, dat via Randal Kolo Muani de leiding nam. Daardoor gaat Frankfurt als nummer twee door naar de achtste finales. Sporting leek klaar, maar werd op het laatste moment gered door Tottenham en gaat naar de Europa League.

Olympique Marseille - Tottenham Hotspur 1-2
Tottenham Hotspur had op voorhand nog de beste papieren in groep D. De Londenaren gingen met één puntje voorsprong aan kop, maar in de blessuretijd van de eerste helft ging het mis tegen Marseille. Chancel Mbemba kopte raak na een hoekschop en die treffer kwam de Fransen toe. In de tweede helft haalde Spurs echter opgelucht adem. Uit een vrije trap van Ivan Perisic maakte Clément Lenglet met het hoofd gelijk. Pierre-Emile Höjbjerg maake er in extremis zelfs 1-2 van, waardoor Spurs de groepswinnaar is. L'OM had aan een gelijkspel genoeg om naar de Europa League te gaan, maar werd in diepe rouw gedompeld.

Bayern München - Internazionale 2-0
Voor Bayern München en Inter stond niets meer op het spel en dat was terug te zien in de opstellingen. Bij de bezoekers kon Romelu Lukaku zijn opwachting niet maken. De Rode Duivel herviel vorige zondag in zijn hamstringblessure en is onzeker voor het WK. Dat ontbrekende pigment leidde een weinig verheffend duel in. Benjamin Pavard en Eric Maxim Choupo-Moting maakten het verschil in de Allianz Arena: 2-0. Bayern is daardoor het enige team dat de groepsfase foutloos afsluit.

Viktoria Plzen - FC Barcelona 2-4
Voor Barça stond alleen de eer nog op het spel. Daarom kreeg Robert Lewandowski rust en onder anderen Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen begonnen op de bank. Marcos Alonso brak desondanks al na zes minuten de ban en kort voor de pauze verdubbelde Ferran Torres de score. De thuisploeg kwam in de tweede helft echter terug via een strafschop. Torres maakte vervolgens zijn tweede van de avond, maar de Tsjechen gaven niet op en kwamen terug tot 2-3. Het slotakkoord was echter voor Pablo Torre, die zijn basisdebuut opluisterde met een fraaie goal.

Liverpool - Napoli 2-0
Napoli leek dit seizoen ongenaakbaar in de Champions League, maar is op Anfield tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Virgil van Dijk vertolkte een hoofdrol bij de twee late doelpunten van Liverpool. Vijf minuten voor tijd kopte de aanvoerder uit een hoekschop tegen Alex Meret aan, waarna Mohamed Salah in de rebound toesloeg. Diep in blessuretijd scoorde Van Dijk bijna zelf, maar Darwin Núñez gaf het laatste tikje. Ondanks de nederlaag gaat Napoli wel als groepswinnaar door, voor The Reds.