Ajax neemt met verschillende gezichten en winst afscheid van Champions League

01-11-2022 23:00
9

Ajax heeft zijn Champions League-campagne van dit seizoen met een overwinning af weten te sluiten. De Amsterdammers toonden verschillende gezichten op bezoek bij Rangers FC, maar wonnen wel met 1-3. Daardoor is Ajax na het WK in de Europa League actief.

Voor de wedstrijd op Ibrox begonnen was, wist Ajax al dat het zijn laatste Champions League-duel van het seizoen zou zijn. Er stond echter ook nog wat op het spel voor de ploeg van Alfred Schreuder: als Ajax niet met meer dan vier goals verschil verloor, zou de tussenronde van de Europa League een feit zijn.

De Nederlandse landskampioen wist aan de laatste hoop van Rangers op de Europa League snel een eind te maken. Na vier minuten tikte Steven Berghuis de bal subtiel achter doelman Allan McGregor: 0-1. Na die openingsgoal had Ajax het echter niet bepaald makkelijk. Rangers had meer de bal en kreeg ook een goede kans, maar toch was het na 29 minuten spelen opnieuw raak aan de andere kant.

Owen Wijndal hield een bal knap binnen de lijnen door Mohammed Kudus aan te spelen. De Ghanees had veel ruimte, nam even de tijd en prikte de bal daarna in het doel van Rangers voor de 0-2. In het resterende kwartier tot de rust brak een sterke fase van Ajax aan, dat een aantal fraaie aanvallen opzette. Toch kreeg Schreuder vlak voor de pauze ook nog slecht nieuws: Wijndal kwam ongelukkig in botsing met de boarding. Daardoor moest hij zich met een ogenschijnlijk pittige blessure laten vervangen.

In de tweede helft haalde zowel Rangers als Ajax geen hoog niveau. De Eredivisie-koploper dacht via Kudus nog op 0-3 te komen, maar de VAR keurde de treffer wegens buitenspel af. Daarna ging bergafwaarts bij Ajax. Eerst stond Oranje-kandidaat Remko Pasveer in de spotlights met een geweldige redding en een bijna fatale blunder. Daarna wist Rangers nog op 1-2 te komen vanuit een strafschop.

Het leek daardoor nog even spannend te worden, maar Francisco Conceição besliste de wedstrijd met een mooi doelpunt. Daardoor neemt Ajax met een overwinning en een bewogen vertoning afscheid van de Champions League. Het belangrijkste voor de Amsterdammers is het Europa League-ticket, dat nu veiliggesteld is. Na de winterstop zal Ajax uitkomen in de tussenronde van dat toernooi.