Henry schuift hete aardappel rond Openda door: Dat moet je aan de coach vragen

Henry schuift hete aardappel rond Openda door: "Dat moet je aan de coach vragen"

01-11-2022 22:50 Laatste update: 22:57
11

Een goed gevoel voor timing kan je Loïs Openda zeker toeschrijven. Enkele weken voor aanvang van het WK in Qatar leverde de spits een hattrick af bij RC Lens. Uiteraard leidde dat meteen tot vragen over een ticket bij de 26-koppige selectie van de Rode Duivels. Assistent Thierry Henry schuift dat vraagstuk gewillig van zich af.

Henry schoof als analist aan bij Prime Video Sport France en kreeg daar de lastige vraag over Openda voor de voeten geschoven. "Ik kijk naar mijn baas, hij zal op die vraag moeten antwoorden", verwees de rechterhand tactisch naar eindverantwoordelijke Roberto Martinez. Het zal dus wachten worden op de definitieve selectie van de Rode Duivels om zeker te zijn over de mogelijke deelname van de gewezen spits van Club Brugge.

Nadien had Henry toch nog wat diepgaanders te vertellen over Openda. Die moest afgelopen weekend zelfs op de bank beginnen bij Lens, maar haalde dus zijn gram door er drie te scoren als invaller. "Op een bepaald moment heeft de coach het recht om je wakker te schudden", schat Henry de situatie van Openda in. "Bij de nieuwe generatie heeft niet iedereen het gemakkelijk om de waarheid onder ogen te zien. De reactie die hij toonde, willen we zien: op het veld het verschil maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie