Hoefkens kan ook leven met tweede stek: Wij kunnen het elke ploeg lastig maken

Hoefkens kan ook leven met tweede stek: "Wij kunnen het elke ploeg lastig maken"

01-11-2022 22:01
3

Door het scoreloos gelijkspel bij Bayer Leverkusen heeft Club Brugge de groepswinst nog aan FC Porto moeten laten, maar de Belgische landskampioen was wel al enige tijd zeker van de achtste finales in de Champions League. Dat is voor Carl Hoefkens dan ook de belangrijkste vaststelling na de poulefase.

Voor het eerst in haar geschiedenis stoot Club Brugge door naar de knock-out-fase van de (hernieuwde) Champions League, ook al had de 0-0 tegen Leverkusen daar geen enkele invloed op. "Als iemand dit voor aanvang van de groepsfase had gezegd, hadden ze die persoon meteen in het gekkenhuis geplaatst", probeert Hoefkens het positieve te onthouden op zijn perspraatje.

Maakt het dan geen groot verschil, die eerste of tweede plek? "Ik laat dat in het midden", wikt en weegt Hoefkens zijn antwoord. "Ook bij de andere ploegen die als tweede zijn geëindigd, zitten er absolute toppers. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wie er uit de loting komt."

Het vertrouwen bij Club Brugge zit namelijk in het zenit. "Ik ben ervan overtuigd dat wij het elke ploeg lastig kunnen maken. Het geloof in onze groep is enorm. Ik kijk ernaar uit om te zien wie er uit de loting naar voren komt", besluit Hoefkens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie