Noa Lang wil graag een vervelende gozer zijn en dan heb je nu een probleem

"Noa Lang wil graag een vervelende gozer zijn en dan heb je nu een probleem"

01-11-2022 20:30
10

Rafael van der Vaart hoopt dat Noa Lang zich dinsdagavond kan onderscheiden tijdens het Champions League-duel van Club Brugge met Bayer Leverkusen. De potentiële WK-ganger heeft een basisplaats.

Lang is niet meer onomstreden in België en haalt zo nu en dan het nieuws door randzaken, maar krijgt in Duitsland weer een kans. Van der Vaart noemt de 23-jarige aanvaller een 'waanzinnig talent'. "Maar weet je wat het is...", begint de 109-voudig international bij Ziggo Sport.

"Het maakt mij echt niet uit als hij een vervelende gozer is, maar de narigheid is: als je een vervelende gozer bent, of dat wil zijn, zoals dat bij hem denk ik het geval is, dan moet je presteren. Als je team blijft winnen en je speelt niet, dan krijg je dit. Dan wordt hij nog vervelender en heb je een probleem."

Lang heeft wel reden tot klagen, vindt Van der Vaart. "Bij Club Brugge is hij de allerbeste. Dan snap ik wel dat hij ontevreden is als hij niet speelt." Bij het Nederlands elftal is het een ander verhaal. "Daar is hij ook wel gebekt, maar veel rustiger. Daar zitten veel grotere jongens."