Ron Jans (ex-Standard) kondigt afscheid aan: “Daar sta ik wel achter”

Ron Jans (ex-Standard) kondigt afscheid aan: “Daar sta ik wel achter”

01-11-2022 18:28
1

Zover is het nu nog niet, maar Ron Jans (ex-Standard) gaat stoppen als trainer. De trainer van FC Twente kondigt bij Voetbaltijd zijn pensioen alvast aan. Over tweeënhalf jaar is het welletjes.

De 64-jarige Jans begon zijn trainerscarrière op het hoogste niveau in 2002 bij FC Groningen. Daarna werkte hij bij sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle, FC Cincinnati en FC Twente. In 2025 zit Jans' carrière erop.

Het contract van Jans bij Twente loopt nog tot de zomer van 2023. "Of ik doorga? Dat wordt bepaald door de club, maar op dit moment wil ik nog geen beslissing nemen", zegt Jans bij Voetbaltijd. "Je weet nooit wat er nog verandert in een seizoen. Als je zelf iets aangeeft, dan loop je voor de muziek uit."

Binnen drie jaar is Jans geen trainer meer. "Daar sta ik wel achter. Ik weet niet of ik dan 'klaar' ben, maar mijn tijd wordt bepaald door voetbal. Er zit weinig vrije tijd in. Zolang je gezond bent is het prettig als je zelf je tijd in kunt richten. 2025 is over drie jaar, dan ben ik geen trainer meer."