Sporting weigert meer tickets voor Frankfurt: 'Geen Barcelona 2.0'

Sporting weigert meer tickets voor Frankfurt: 'Geen Barcelona 2.0'

01-11-2022 14:44

Sporting CP wil niet meer tickets geven aan fans van Eintracht Frankfurt voor het onderlinge duel van dinsdagavond. Volgens Kicker zijn de Portugezen bang dat ze dan eenzelfde opkomst krijgen als het duel tussen de Duitsers en FC Barcelona vorig jaar.

Vorig seizoen speelde Eintracht Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League tegen Barcelona. Tijdens de uitwedstrijd in Spanje waren er 30000 fans uit Duitsland meegekomen en zijn vulden een groot gedeelte van het Camp Nou. De wedstrijd werd gewonnen door Eintracht Frankfurt, net als dat de Duitsers uiteindelijk het gehele toernooi wonnen. Sporting CP wil dinsdagavond dit scenario graag voorkomen.

Eintracht Frankfurt mocht niet meer dan 2500 kaarten verkopen en dat terwijl er wel meer interesse was vanuit de stad. Sporting CP kon maar 16000 kaarten verkopen voor het duel, waardoor er nog een hoop plekken vrij zijn dinsdagavond. De Portugezen laten die liever leeg. De supporters van Eintracht Frankfurt mogen maar met 2500 personen het stadion in.