AS Roma wint ondanks gigantische misser van Abraham van Verona en klimt naar vier

31-10-2022 22:25
1

AS Roma heeft maandagavond nipt gewonnen van Hellas Verona. De ploeg van trainer José Mourinho rekende pas in de slotfase af met de Italiaanse degradatiekandidaat, die al vroeg tegen rode kaart aanliep.

Roma kreeg al snel de perfecte kans om op voorsprong te komen. Rick Karsdorp stoomde goed op en gaf een uitstekende pass op spits Tammy Abraham. De Engelsman omspeelde de Verona-doelman, maar schoot de bal vervolgens voor open goal op de paal. Even later opende Verona de score. Pawel Dawidowicz lette goed op en veranderde een schot van een teamgenoot van richting, waardoor de bal tegen de touwen aanvloog: 1-0. De Pool mocht tien minuten later alweer douchen na een harde overtreding op Nicolò Zaniolo.

Laatstgenoemde zorgde nog voor rust voor de Romeinse gelukmaker. Beide ploegen leken vervolgens lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Pas in de 88e minuut zorgde Cristian Volpato voor de 1-2. In de blessuretijd deelde Stephan El Shaarawy de genadeklap uit: 1-3. Door de overwinning op Verona klimt Roma naar een vierde plek in de Serie A. Het gat met aartsrivaal SS Lazio bedraagt één punt. Verona blijft negentiende.