Denemarken zet opmerkelijke actie op voor bouwvakkers in Qatar

Denemarken zet opmerkelijke actie op voor bouwvakkers in Qatar

31-10-2022 17:00
7

De Deense voetbalbond heeft een bijzondere actie in het leven geroepen om aandacht te genereren voor de situatie in Qatar. De DBU maakt voor iedere goal die in november in het Deense profvoetbal als ook op de Deense amateurvelden wordt gemaakt, tien Deense kronen over aan arbeidsmigranten in het WK-gastland.

Omgerekend is dat 1,34 euro. Vorig seizoen werd er in dezelfde maand 55 duizend keer gescoord. Met deze actie wil de Deense bond bijdragen aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in Qatar. "We kijken uit naar het WK en gaat het Deense elftal daar ondersteunen. Toch zijn we nog steeds sceptisch over de mensenrechten waar arbeidsmigranten mee te maken hebben", zeggen de voorzitters van de DBU in een statement.

"We willen ons steentje bijdragen, zodat mensen in de toekomst onder betere voorwaarden in betere omstandigheden kunnen werken." Het geld gaat naar de BWI, de internationale vakbond voor arbeiders in de bouwsector. Denemarken is in navolging van Australië het volgende deelnemende land dat zich buiten het veld laat horen. The Socceroos deelden een video van drie minuten, waarin de selectie zich uitsprak tegen de schending van mensenrechten. Virgil van Dijk draagt als aanvoerder van Oranje in Qatar de OneLove-aanvoerdersband.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie