Nieuwe start voor El Hadj bij Anderlecht, in 1 weekend scorend in 2 competities

Nieuwe start voor El Hadj bij Anderlecht, in 1 weekend scorend in 2 competities

31-10-2022 13:00 Laatste update: 18:00
14

Anouar Ait El Hadj beleeft tot nu toe een vreemd seizoen. Toch lijkt de middenvelder dit weekend een nieuwe start genomen te hebben. Zowel bij RSCA Futures als bij het eerste elftal van RSC Anderlecht was El Hadj trefzeker.

De jonkies van Anderlecht gingen zaterdag op bezoek bij Beerschot. Het Kiel zat goed vol voor de komst van de talenten van Anderlecht. Voor Beerschot werd de partij evenwel een deceptie en dat kwam mede door El Hadj. De middenvelder begon bij paars-wit in de basis en scoorde al na 22 minuten. Na balverlies van de thuisploeg kon El Hadj alleen op doel afstormen. Bill Lathouwers kwam nog uit zijn doel, maar met een simpele schijnbeweging zette El Hadj de doelman van Beerschot in de wind en kon van buiten de zestien de 0-1 op het bord zette. Lucas Stassin verdubbelde nadien de score. De 1-2 eindstand kwam door Ryan Sanusi op het bord.

Van de Futures naar de A-ploeg
Tijdens de rust bleef El Hadj zaterdag bij de RSCA Futures in de kleedkamers achter. Robin Veldman wilde de twintigjarige middenvelder immers ook op de bank hebben bij de A-ploeg. Ook Julien Duranville, Noah Sadiki en Bart Verbruggen speelde zaterdag eerst bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League en zaten zondag bij Anderlecht op de bank in het Jupiler Pro League-duel tegen KAS Eupen. Théo Leoni – die zondag zijn debuut vierde bij de A-ploeg – was zaterdag niet van de partij op het Kiel.

Tegen Eupen kreeg El Hadj 29 minuten om zich te tonen. Dat deed de invaller met onder meer een prachtige goal. Op de counter wist hij wederom van buiten de zestien te scoren. Ditmaal deed El Hadj het met een prachtige plaatsbal voorbij Lennart Moser. Met zijn doelpunt zorgde El Hadj voor de bevrijdende 4-2 en was Anderlecht zeker van de overwinning tegen Eupen. Een opsteker voor de middenvelder en voor paars-wit.

Veldman godsgeschenk voor El Hadj
Twee seizoenen geleden brak El Hadj als een komeet echt door bij Anderlecht onder Vincent Kompany. Vorig seizoen kreeg hij het almaar moeilijker en kreeg minder speeltijd. Dit seizoen begon El Hadj opnieuw bij de A-kern, maar met Felice Mazzu klikte het niet helemaal. Toen El Hadj weigerde voor de RSCA Futures te spelen, bande Mazzu hem uit de A-kern. Nadien kwam het nooit meer goed. Nu Veldman tijdelijk de honneurs waarneemt bij Anderleccht, krijgt El Hadj een nieuwe kans. Dit weekend liet de speler zien dat hij die wil grijpen. Nu is het vooral uitkijken naar bevestiging.