Suárez schiet eerste liefde Nacional met twee goals naar Uruguayaanse landstitel

Suárez schiet eerste liefde Nacional met twee goals naar Uruguayaanse landstitel

30-10-2022 23:56
1

Luis Suárez heeft zondag met zijn eerste liefde Nacional de Uruguayaanse titel veroverd. Daarmee is de terugkeer naar zijn geboorteland een doorslaand succes gebleken.

Suárez keerde afgelopen zomer terug bij Nacional, de club waar hij, voordat hij naar Europa vertrok in 2006, speelde. Eenmaal gearriveerd begon de spits met zijn club aan de Clausura, het tweede deel van de Uruguayaanse competitie. De winnaar van het eerste deel (Apertura) neemt het uiteindelijk in de finale op tegen de winnaar van het tweede deel (Clausura dus). 

In die finale stond Suárez tegenover Liverpool uit Montevideo. De aanvaller, die ook is opgenomen in de voorselectie voor het WK in Qatar, tekende al na vier minuten voor de prachtige openingstreffer. Hij wurmde zich op karakteristieke wijze langs zijn directe tegenstander en krulde de bal in de verre hoek. 

Liverpool maakte gelijk, waarna Suárez uiteindelijk in de verlenging (96e) minuut uit een volley raak volleerde voor de 2-1. Uiteindelijk won Nacional met 4-1. Suárez, die in 2006 ook al eens het Uruguayaanse kampioenschap mocht vieren, tilde na afloop de beker vol trots omhoog. Op 24 november begint voor hem en zijn landgenoten het WK tegen Zuid-Korea. Vier dagen later is Portugal de tegenstander. Op 2 december is het laatste groepsduel tegen Ghana.

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie