Ibrahimović haalt headlines met gewaagde uitspraak: Frankrijk heeft mij nodig

Ibrahimović haalt headlines met gewaagde uitspraak: "Frankrijk heeft mij nodig"

30-10-2022 23:35
5

Zlatan Ibrahimović vindt dat het Franse voetbal is ingestort na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain. Het was even stil rondom de Zweedse spits, maar in Frankrijk heeft hij weer eens op zijn kenmerkende wijze van zich laten horen. 

"Jullie hebben niets meer om over te praten in Frankrijk. Frankrijk heeft mij nodig, ik heb Frankrijk niet nodig", stelt Ibrahimović over het Franse voetbal bij CANAL+. "Jullie hebben Kylian Mbappé, Neymar Jr. en Lionel Messi, maar zelfs dat helpt jullie niet", gaat hij verder. "Waarom niet? Omdat jullie God niet hebben."

Het is zes jaar geleden dat Ibrahimović Frankrijk verliet. Hij speelde vier seizoenen lang bij PSG, waar hij volgens zichzelf vertrok met de status van een legende. Hij scoorde dertig competitiedoelpunten in zijn eerste seizoen en eindigde met een nieuw clubrecord van 38 in het seizoen 2015/2016. Hij scoorde in totaal 156 doelpunten voor de Parijzenaren in 180 wedstrijden en won twaalf titels, waaronder de Ligue 1 in alle vier de seizoenen dat hij er was.

Ibrahimović kampt met een knieblessure en komt tot 2023 niet meer in actie voor AC Milan. Stoppen is hij voorlopig nog niet van plan, zo zei hij recentelijk.