Milan, met basisklant Origi, loopt averij op in Turijn en ziet Napoli uitlopen

30-10-2022 23:06

AC Milan heeft averij opgelopen in het Serie A-duel met Torino. Met Divock Origi in de basis en Charles De Ketelaere als invaller werd in Turijn met 2-1 verloren. Door de nederlaag verliest de ploeg van Stefano Pioli aansluiting met koploper Napoli, dat eerder dit weekend met 4-0 won van Sassuolo.

Al vijf minuten na de aftrap had Rafael Leão een megakans om de score te openen, maar oog in oog met Vanja Milinković-Savić maaide hij ver naast. De Portugees was slordig in de eerste helft en kon zijn ploeg niet bij de hand nemen zoals hij eerder dit seizoen vaak wél deed.

Daar profiteerde Torino van. In de 34ste minuut kon Koffi Djidji eenvoudig binnen knikken uit een voorzet. Anderhalve minuut later was het Aleksey Miranchuk die er 2-0 van maakte, wat tevens de tussenstand bij de rust was.

In de tweede helft wilde AC Milan orde op zaken stellen. Piolo gooide Sergiño Dest, Ante Rebić en De Ketelaere in de strijd. Rebić was na vijftig minuten spelen dichtbij de aansluitingstreffer, maar het doelpunt bleef uit. Junior Messias kon wél verandering in de score brengen. Hij profiteerde van miscommunicatie tussen de verdediging en de Torino-doelman en kon van afstand afwerken. Het doelpunt was niet zonder controverse, aangezien Messias zijn tegenstander omverduwde. De VAR zag er verrassend genoeg niets in en dus was het 2-1.

Torino-trainer Ivan Jurić werd een paar minuten later met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege commentaar op de arbitrage. Il Rossoneri ging op zoek naar de 2-2 met Olivier Giroud in de ploeg. Hij verving doelpuntenmaker Messias. De gelijkmaker kwam er niet meer. Torino wint met 2-1 van AC Milan.