Union Saint-Gilloise klampt aan bij top vier na winst bij Seraing

30-10-2022 17:56 Laatste update: 17:58
7

Union Saint-Gilloise is zondag gaan winnen op het veld van Seraing met 1-2. De Brusselse club komt zo weer op gelijke hoogte van Club Brugge.

De wedstrijd had in de beginfase niet veel om het lijf. In minuut 20 zagen we pas het eerste doelgevaar met Teuma, hij trof de paal. Aan de overkant kon Seraing eens dreigen op het halfuur. Bunchukov trapte binnen, maar stond buitenspel.

Union veranderde niet van gelaat na deze waarschuwing. De wedstrijd kabbelde verder richting rust: 0-0.

Tweede helft
Onmiddellijk in de tweede helft kwam dan het doelgevaar dat we vroegen. Vanzeir ging aan de haal met de bal na een foutje van de Seraing-doelman en legde rustig binnen: 0-1. Seraing had niet onmiddellijk iets in te brengen tegen die achterstand.

Twintig minuten voor tijd ging Lazare neer in de zestien. De VAR greep in en gaf Union SG een strafschop. Teuma zette deze om: 0-2. Onmiddellijk daarna kon Seraing wel reageren. Elisor gaf de Luikse burger weer hoop met de aansluitingstreffer op hoekschop.

Na het doelpunt van Seraing nam Union wel terug de touwtjes in handen. Zo had Vanzeir enkele kansen op de 1-3. Een echt slotoffensief kwam er niet meer. Union blijft goed op koers voor Play-Off 1 en komt weer op gelijke hoogte van Club Brugge.