RSC Anderlecht kan weer winnen: KAS Eupen gaat voor de bijl in Lotto Park

30-10-2022 15:19
75

Zondagmiddag heeft RSC Anderlecht met 4-2 gewonnen van KAS Eupen. RSCA pakt zo na drie nederlagen op rij opnieuw de drie punten. KAS Eupen blijft bij de degradatiezone hangen.

RSC Anderlecht startte het beste aan de wedstrijd. Vooral een snedige Francis Amuzu viel op. Hij was de meest dreigende speler, en zag zijn doorzettingsvermogen al na een kwartier beloond worden met een doelpunt. Nauwelijks drie minuten later was paars-wit daar opnieuw. Refaelov krulde en vrije trap in doel: 2-0 na nog niet eens twintig minuten.

Ook na de dubbele voorsprong bleef RSCA aandringen, maar een nieuwe goal kwam er niet. Met een stabiele 2-0 de rust ingaan was dan het plan, tot Hoedt ongelukkig de bal in eigen doel duwde. 2-1 bij de rust.

Tweede helft
KAS Eupen kwam beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Na vijf minuten hield Van Crombrugge de gelijkmaker al uit doel. Anderlecht behield nadien wel de rust en kon net na het uur terug dreigen. Refaelov sloeg zo opnieuw toe: 3-1.

Lang stond die voorsprong weer niet op het bord. Peeters mikte een vrije trap in doel, al zag Van Crombrugge er daar echt niet goed uit. Die 3-2 zorgde opnieuw voor veel zenuwachtigheid en foutjes achterin.

Eupen hoopte zo nog even op een punt, maar vijf minuten voor tijd deed El Hadj de boeken helemaal toe met een knappe goal: 4-2.