Coosemans vreemde eend op de RSC Anderlecht-bank vol met jonkies

Coosemans vreemde eend op de RSC Anderlecht-bank vol met jonkies

30-10-2022 13:20
1

RSC Anderlecht neemt het zondag thuis op tegen KAS Eupen. Indien Robin Veldman een speler moet inbrengen, zal het meer dan waarschijnlijk een jonkie zijn. Tegen Eupen heeft Anderlecht een bank met een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar.

De gemiddelde leeftijd had nog een pak lager kunnen zijn, maar Veldman koos niet voor één reservedoelman, maar voor twee reservedoelmannen. Naast Bart Verbruggen (20) zit ook Colin Coosemans (30 jaar) op de bank bij Anderlecht. Zonder Coosemans was de gemiddelde leeftijd van de bankzitters zelfs 19,75 jaar.

Na Coosemans is Hannes Delcroix de 'oudste' bankzitter van Anderlecht. De verdediger is 'al' 23 jaar. Bijna alle andere bankzitters zijn maximaal 20 jaar. Noah Sadiki (17 jaar) en Julien Duranville (16 jaar) zijn de benjamins van de selectie van Anderlecht tegen Eupen.

Opvallend: de derde 'oudste' bankzitter is Théo Leoni. Ondanks dat hij 'al' 22 jaar is, maakte het jeugdproduct nog niet zijn debuut voor de hoofdmacht van Anderlecht. De voorbije maanden schitterde Leoni wel onder Veldman bij RSCA Futures.

Bankzitters van Anderlecht tegen Eupen
Colin Coosemans – 30 jaar
Hannes Delcroix – 23 jaar
Théo Leoni – 22 jaar
Moussa N'Diaye – 20 jaar
Bart Verbruggen – 20 jaar
Anouar Ait El Hadj – 20 jaar
Sebastiano Esposito – 20 jaar
Noah Sadiki – 17 jaar
Julien Duranville – 16 jaar