Liverpool verliest opnieuw: Leeds gaat met de punten aan de haal op Anfield

29-10-2022 22:50
6

Liverpool heeft voor de achtste keer dit seizoen puntenverlies geleden. Op eigen Anfield kreeg de ploeg van Jürgen Klopp drie dagen na de 0-3 overwinning op Ajax in de slotfase tegen Leeds United de deksel op de neus: 1-2. Matchwinner: Crysencio Summerville.

Leeds kwam op voorsprong in Anfield. Rodrigo zette Leeds op voorsprong na gestuntel in de Liverpool-defensie. Een terugspeelbal van Joe Gomez was bedoeld voor doelman Alisson Becker, maar de Braziliaan gleed uit, waardoor Rodrigo de bal vrij kon intikken.

Lang liet de reactie van Liverpool niet op zich wachten. Mohamed Salah kwam binnen het kwartier met het antwoord. De Egyptenaar volleerde binnen na een voorzet van Andrew Robertson. Het balbezit was in het vervolg van de wedstrijd voor The Reds, al was de kansenverhouding gelijk. Leeds raakte de lat, terwijl Darwin Núñez twee mogelijkheden om zeep hielp.

De Uruguayaan had halverwege de tweede helft een uitgelezen kans om Liverpool aan de leiding te brengen, maar liet deze onbenut. Het duel leek geen winnaar meer te krijgen, tot Summerville in minuut 89 voor de winnende zorgde en Anfield stil kreeg. De ploeg van Klopp staat na twaalf speelrondes met zestien punten op de negende plaats. Koploper Manchester City heeft na evenzoveel duels 29 punten.