Club Brugge haalt opgelucht adem na strafschop en owngoal tegen sluw KV Oostende

29-10-2022 22:36
81

Club Brugge won zaterdagavond met 4-2 van KV Oostende. Blauw-zwart kwam 2-0 voor, maar liet zich bijna weer vangen toen het 2-2 werd. Uiteindelijk trok een strafschop en owngoal Club over de streep.

Club Brugge begon aan de wedstrijd met veel balbezit. KV Oostende hield aanvankelijk goed stand en gaf weinig weg. Wel kon het zelf weinig doen met de bal in de ploeg. Iets voor het halfuur dreigde Vanaken voor het eerst, even na het halfuur was het dan raak. Vanaken zette de 1-0 op het bord vanop de zestien.

Enkele minuten later kon Hornby er zomaar 1-1 van maken, maar Mignolet had een goede save in huis. Aan de overkant viel de goal wel. Jutgla profiteerde van een misser in de KVO-verdediging: 2-0. Op het einde van een al bij al flauwe eerste helft had Onyedika nog de 3-0 aan de voet, maar miste voor doel.

Tweede helft
In de tweede helft trok Club Brugge het laken dan echt naar zich toe. Blauw-zwart kreeg twee uitstekende kansen voor de 3-0, maar miste met Vanaken op de paal, en een gemiste strafschop van Jutgla.

Het kreeg dan het deksel op de neus aan de overkant. Hornby kreeg de bal van Boyata, en scoorde de aansluitingstreffer. Op het uur liet de verdediger dan opnieuw van zich spreken. Hij haalde McGeehan neer in de zestien waardoor KVO een strafschop kreeg: 2-2 via Hornby.

Club leek opnieuw in eigen voet te schieten, maar kreeg dan de redding naar zich toe geworpen met een nieuwe strafschop. Deze keer zette Nielsen de elfmeter om: 3-2. Uiteindelijk mocht blauw-zwart nog een keer vieren. Katelaris trapte klungelig in eigen doel: 4-2.

Club Brugge mag zo opgelucht ademhalen. Het leek de wedstrijd te controleren, maar liet zich bijna weer vangen. Het mag nu met drie punten op zak op zoek gaan naar groepswinst in de Champions League.