Uitblinkers Benson en Zaroury schenken Kompany en Burnley knappe zege

29-10-2022 19:32
15

Vincent Kompany en Burnley FC blijven in de winning mood. Dat werd ook zaterdag nog duidelijk gemaakt. De Engelse ploeg slaagde er andermaal in om de drie punten te pakken en met 2-1 te winnen van Reading.

Burnley begon als leider aan deze speeldag en blijft dat ook. De eerste helft in het duel zorgde niet meteen voor veel vertier en het was pas in de tweede helft dat we de grote kansen en dus ook doelpunten te zien kregen.

Het was landgenoot Anass Zaroury die opnieuw wist te overtuigen, maar aanvankelijk niet voor een doelpunt of assist wist te zorgen. De kansen waren voor Burnley, het doelpunt was voor Reading. Thomas Ince bracht de bezoekers op voorsprong.

Kompany greep in en bracht Manuel Benson (ex-Royal Antwerp FC) in het veld. Die wist in minuut 65 de gelijkmaker te scoren. Burnley bleef op zoek naar de winning goal en vond die ook. In het absolute slot scoorde Zaroury dan toch na goed voorbereidend werk van Benson.