Trossard zet Brighton op weg naar zege tegen ex-coach Potter, Spurs wint

29-10-2022 18:12
12

Chelsea heeft zaterdagmiddag de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion voor rust helemaal weggegeven. The Blues kwamen mede door een doelpunt van Leandro Trossard een 3-0 achterstand niet meer te boven, terwijl Tottenham Hotspur een comeback wel wist te realiseren.

Brighton & Hove Albion-Chelsea 4-1
Alles wat bij Chelsea mis kon gaan, ging voor rust mis. Binnen vijf minuten zag manager Graham Potter, tot voor kort aan het roer bij Brighton, zijn ploeg op achterstand komen na een treffer van Leandro Trossard. De Rode Duivel pakte uit met een knappe beweging en vloerde de doelman in de korte ruimte. Binnen een kwartier keek Chelsea tegen een 2-0 achterstand aan, nadat Ruben Loftus-Cheek een hoekschop in zijn eigen doel werkte.

Een tweede eigen goal kon er voor rust ook nog wel bij. Trevoh Chalobah passeerde Kepa Arrizabalaga met een sliding, wat de ruststand op 3-0 bepaalde. Kepa bleef in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter en werd vervangen door Edouard Mendy. Direct na rust maakte Kai Havertz de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Ook Hakim Ziyech, die tien minuten voor tijd werd ingebracht, kon niet voor de ommekeer zorgen.

In de blessuretijd strooide Pascal Groß extra zout in de wonden van Chelsea. Door de nederlaag groeit de achterstand van Chelsea op de top-vier. Met 21 punten uit twaalf wedstrijden staan de Londenaren acht punten achter koploper Manchester City.

AFC Bournemouth-Tottenham Hotspur 2-3
Niet alleen Chelsea beleefde een moeizame zaterdagmiddag. Ook Spurs keek tegen een ruime achterstand aan. Bournemouth-spits Kieffer Moore was twee keer trefzeker en leek daarmee voor een driepunter voor zijn ploeg te zorgen. Niets bleek minder waar. Harry Kane en Heung-min Son waren schier ontzichtbaar, waardoor anderen moesten opstaan.

Ryan Sessegnon zorgde na 57 minuten voor de aansluitingstreffer. Ben Davies produceerde een kleine twintig minuten voor tijd op aangeven van Ivan Perisic de gelijkmaker. Spurs drong door en had nog een flink aantal mogelijkheden, al leek de winnende treffer niet meer te vallen. In de tweede minuut van de extra tijd werd de comeback alsnog gecompleteerd door een goal van Rodrigo Bentancur.