Murillo breekt record bij Anderlecht: Vier keer rood in één jaar

Murillo breekt record bij Anderlecht: Vier keer rood in één jaar

29-10-2022 15:40 Laatste update: 14:53
8

Het loopt niet super bij RSC Anderlecht. Het ontslag van Felice Mazzu werd opgevolgd met een 2-2 gelijkspel in The Conference League. Die sfeer lijkt ook over te slaan op de spelers. Amir Murillo speelde geen puike wedstrijd tegen FCSB, maar hij breekt nu ook alle records voor uitsluitingen. 

Murillo is ondertussen vier keer van het veld gestuurd in iets meer dan een jaar. De eerste was op 31 oktober 2021 tegen OHL. De Panamees kreeg twee keer direct rood. Hij werd erin geluisd omdat hij Dewaest een elleboogstoot gaf en hij gaf Mitoma een gemene trap van achteren tegen de Union in de play-offs na balverlies. 

Bij OHL kreeg hij laat tweede geel na een overtreding, die Vincent Kompany overigens een rode kaart kostte omdat hij boos werd op de scheidsrechter voor een eerdere overtreding. En donderdag tegen FCSB liet hij zijn hand hangen toen hij al geel had gepakt.

Deze kaarten lijken ook ten koste te gaan van het spel. Anderlecht won geen enkele van de vier wedstrijden waarin Murillo werd uitgestuurd. Niet meteen erg onlogisch, maar toch… Thuis tegen OHL leidde Anderlecht met 1-2 toen hij in de 70e minuut van het veld werd gestuurd. Zou Anderlecht de partij gewonnen hebben mocht Murillo niet naar de kant gestuurd zijn geweest?

Vier keer rood in één jaar is een record. Maar er is één Anderlecht speler die vaker is uitgestuurd dan hij. Glen De Boeck, die zes keer rood zag. Maar hij speelde tien seizoenen voor Anderlecht. Twee andere monumenten van de club, Filip De Wilde en Olivier Deschacht, hebben vier keer rood gezien.