De Bruyne moet het tegen de Leicester-Belgen doen zonder Haaland

De Bruyne moet het tegen de Leicester-Belgen doen zonder Haaland

29-10-2022 13:10
3

Erling Haaland kan zaterdag niet meedoen bij Manchester City. De Noorse aanvaller kampt met een blessure waardoor hij niet in actie kan komen.

Haaland zou de blessure hebben opgelopen tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen Borussia Dortmund. De aanvaller werd toen ook gewisseld, maar volgens Guardiola was dat door griep bij de Noor. Door een blessure aan zijn voet kan hij niet in actie komen tegen Leicester City.

Voor Manchester City is het gemis van Haaland een aderlating. De Noor maakte al zeventien doelpunten in elf Premier League-duels. De Argentijn Julian Alvarez is zaterdag zijn vervanger. Haaland kan ook niet invallen, de spits is niet meegereisd naar de uitwedstrijd tegen Leicester City. Het is de eerste keer dat de aanvalsleider dit seizoen niet mee kan doen bij Manchester City. Kevin De Bruyne start wel in de basis. Sergio Gomez begint op de bank. 

Manchester City staat op dit moment tweede in de Premier League achter koploper Arsenal. Leicester City kende een dramatische start van de competitie. De club van trainer Brendan Rodgers staat na een aantal overwinningen nu zeventiende.

Bij de thuisploeg starten onder meer Timothy Castagne, Wout Faes en Youri Tielemans in de basis. Dennis Praet begint op de bank.