Tienkoppig KRC Genk houdt stand en wint knap van KV Mechelen en Defour

28-10-2022 22:45 Laatste update: 22:50
50

KRC Genk en KV Mechelen trapten weer een nieuwe speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Een tienkoppig KRC Genk won knap met 3-1 van KV Mechelen.

Na een vertraagde aftrap van tien minuten schoot KRC Genk wel meteen uit de startblokken. Na negen minuten was het Munoz die na een combinatie in de zestien van KV Mechelen de 1-0 tegen de netten kon schieten.

Vijf minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Rob Schoofs krulde de bal schitterend in de kruising: 1-1. Even later was Sandy Walsh dicht bij de 1-2 voor de uitploeg., maar Vandevoordt kon redden.

Ook na rust begon KRC Genk het beste. Na zestig minuten was het Arteaga die de 2-1 tegen de touwen kon duwen. In minuut 59 pakte el Khannous een gele kaart en zijn invaller stond klaar wanneer Nathan Verboomen voor protest een tweede gele kaart onder zijn neus te duwen. KRC Genk moest nog een klein halfuur verder met tien man.

KV Mechelen kon echter geen vuist meer maken en het was zelfs nog Paintsil die in de slotfase de 3-1 kon maken. Daarmee staat KRC Genk nog steeds stevig aan de leiding en pakt het met acht overwinningen op rij een clubrecord. Steven Defour lijdt zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer.