'Enrique verrast met voorselectie: De Gea ontbreekt, Jutgla (Club Brugge) erbij'

'Enrique verrast met voorselectie: De Gea ontbreekt, Jutgla (Club Brugge) erbij'

28-10-2022 19:16
4

Luis Enrique neemt David de Gea niet mee naar het WK in Qatar, zo meldt het Spaanse sportmedium AS. De oefenmeester heeft in zijn 55-koppige voorselectie geen plek voor de doelman van Manchester United. Recordinternational Sergio Ramos maakt wel deel uit van de selectie. 

Volgens AS zitten keepers Unai Simón (Athletic Bilbao), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford), Kepa Arrizabalaga (Chelsea) en David Soria (Getafe) wel in de voorselectie. de eerste drie zouden de grootste kans maken op een verkiezing.

Dat De Gea niet eens de voorselectie van zijn land lijkt te gaan halen, zal voor hem als een verrassing komen. De sluitpost staat al sinds 2011, met wisselend succes, onder de lat bij United. Daarnaast speelde hij al 45 interlands voor Spanje

Waar De Gea het WK lijkt te kunnen vergeten, geldt dat niet voor recordinternational (181 interlands) Sergio Ramos. De verdediger van Paris Saint-Germain zou wel op de lijst staan. Hij speelde zijn laatste interland in maart 2021. Toen mocht hij vier minuten voor tijd invallen in het duel met Kosovo (3-1 winst). Spanje speelt in de groepsfase van het WK tegen Costa Rica, Duitsland en Japan.

Ook aanwezig is Ferran Jutgla, die met Club Brugge wist te overtuigen in de Champions League. De tijd zal moeten uitwijzen of hij ook in de selectie zal zitten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie