Engelse pers haalt Sambi Lokonga onderuit: 'Hij is geen concurrent bij Arsenal'

Engelse pers haalt Sambi Lokonga onderuit: 'Hij is geen concurrent bij Arsenal'

28-10-2022 17:46
21

Albert Sambi Lokonga kreeg donderdagavond nog eens een kans bij Arsenal en stond in de Europa League in de basis tegen PSV. De Engelse topploeg liet zich daarin verrassen en verloor met 2-0 van de Nederlanders. Ook wist Sambi Lokonga niet te overtuigen.

Voor Sambi Lokonga werd het een partij om snel te vergeten. Hij had het bijzonder moeilijk om zijn stempel te drukken en werd al na 56 minuten voetbal naar de kant gehaald. Onlangs liet Sambi Lokonga nog vallen dat hij hoopte op meer minuten, maar zijn coach zal hij niet hebben overtuigd.

En ook bij The Athletic was men streng voor Sambi Lokonga, die volgens het Engelse medium helemaal geen basisplek verdient. 'Je kan echt niet zeggen dat Lokonga ook nog maar in de buurt komt om Partey of Xhaka uit de ploeg te spelen. Hij is op dit moment echt wel een doublure, geen concurrent', klinkt het.

Het WK halen lijkt al moeilijk te gaan worden voor Sambi Lokonga, die volgens datzelfde medium ook moet vrezen voor zijn plek bij Arsenal. De club zoekt naar verluidt al naar een extra middenvelder. 'Welk profiel ze najagen, zal bepalend zijn voor waar ze de toekomst van Lokonga zien en hoeveel kansen hij in de nabije toekomst nog zal krijgen', klinkt het nog.