Natuurlijk ga ik ontgoocheld zijn als ik er niet bij ben op het WK

"Natuurlijk ga ik ontgoocheld zijn als ik er niet bij ben op het WK"

28-10-2022 17:16
12

Amadou Onana heeft de smaak van de Rode Duivels helemaal te pakken. De 21-jarige middenvelder van Everton werd in juni voor het eerst opgeroepen en speelde ook al enkele partijen voor de nationale ploeg. Nu wil hij mee naar het WK.

In Qatar mogen maar 26 Rode Duivels in de selectie zitten. En daar hoopt Onana er één van te zijn. Al weet hij ook dat die plek verre van zeker is. "Ik ben nooit zeker, zekerheden bestaan niet in het voetbal", klinkt het bij RTBF.

Hij heeft wel een goede kans om mee te gaan, beseft Onana. "Maar of mijn kansen gegroeid zijn na mijn seizoensbegin? Dat denk ik wel, gezien mijn prestaties. Week na week word ik beter en ik hoop dat de bondscoach die mening deelt. Als ik niet opgeroepen zou worden, zou ik uiteraard ontgoocheld zijn", klinkt het.

De middenvelder lijkt alvast wel te mogen hopen op een selectie en bezit een profiel dat de Rode Duivels nodig hebben. De voorbije weken werd Onana al meermaals vergeleken met Marouane Fellaini, het type speler dat de nationale ploeg wel kan gebruiken.