'Barcelona komt weer in de problemen en dirigeert Memphis naar uitgang'

'Barcelona komt weer in de problemen en dirigeert Memphis naar uitgang'

28-10-2022 18:01
3

FC Barcelona onderzoekt de mogelijkheid om Memphis Depay in de winter te verkopen. Met dat nieuws pakt SPORT uit. De Catalaanse grootmacht moet na de Champions League-uitschakeling weer een aantal gaten dichten.

Memphis is voor Barcelona een belangrijke kandidaat om de financiële druk te verlichten, aldus SPORT. De club overweegt de exit van de 28-jarige aanvaller te 'vervroegen': zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en Barça zou met zijn vertrek een deel van het miljoenensalaris kunnen besparen.

Barcelona hoopt Memphis voor een mooi bedrag te verkopen, omdat hij in november en december op het WK speelt met het Nederlands elftal. Presteert hij goed, dan zullen nog meer clubs in de rij staan. Op dit moment herstelt de oud-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon nog van een spierblessure.

In de zomer was er al sprake van een breuk tussen Memphis en Barcelona. De aanvaller werd nadrukkelijk in verband gebracht met Juventus, maar besloot in Camp Nou te blijven. Door blessures en de moordende concurrentie voorin staat de teller dit seizoen pas op 116 speelminuten in La Liga.