Nieuwkoop verklaart succes van Union SG: Vol gas geven

Nieuwkoop verklaart succes van Union SG: "Vol gas geven"

28-10-2022 14:15
4

Unionist Bart Nieuwkoop stond na de 0-2-overwinning van zijn ploeg tegen Malmö voor de micro van Sporza. Hij sprak er over de wedstrijd en de kwalificatie voor de achtste finale van de Europa League.

Dat Union Saint-Gilloise bij de laatste zestien in de EL staat, is fantastisch volgens Nieuwkoop. “Iets dat we niet eens durfden te dromen”, zei de Nederlandse wingback. “Ik vind dat we hier (bij de laatste 16, red) meer dan terecht staan.”

Union kwam tegen Malmö nauwelijks in de problemen en domineerde zo goed als de hele wedstrijd. Ondanks dat overwicht zag Nieuwkoop hier en daar verbeterpunten. “Soms waren we nog wel wat slordig aan de bal. Dan kwamen zij er soms toch nog gevaarlijk uit. Gelukkig kregen we geen tegengoal, maar er waren een paar momentjes waar we te weinig gefocust waren.”

Sinds dat Union op 11 september van KRC Genk verloor, bleef het in de volgende tien wedstrijden ongeslagen. De verklaring voor die constante vorm: “We recupereren steeds goed en we kunnen iedere wedstrijd 90 minuten ‘volg gas geven’”, aldus Nieuwkoop.