Vertonghen: Niet hoe ik mijn terugkeer naar België had voorgesteld

Vertonghen: "Niet hoe ik mijn terugkeer naar België had voorgesteld"

28-10-2022 11:00 Laatste update: 11:13
30

Jan Vertonghen scoorde donderdag wel tegen FCSB, maar kon niet gelukkig zijn met de 2-2. Vertonghen moet bekennen dat hij zich zijn terugkeer naar België anders had voorgesteld. 

"Dit is niet hoe ik mijn terugkeer naar België had voorgesteld", aldus Vertonghen bij Het Laatste Nieuws. "Ik had bij Benfica kunnen blijven, ze doen het echt geweldig. Ik had ervoor kunnen kiezen om daar op mijn gemak in het zonnetje te zitten, te genieten en uit te bollen. Maar ik ben naar Anderlecht gekomen omdat ik wilde voetballen."

Vertonghen zag de wedstrijd vooral als een gemiste kans. "Dit zijn gewoon wedstrijden die je moet winnen. In België is het niveau van de tegenstanders nog vrij hoog, maar deze ploeg was de perfecte tegenstander om een nieuwe start te maken. Onze wil opleggen, hen domineren en vertrouwen tanken. Ook al speel je slecht. Als je wint heb je het publiek meteen mee, nu gooien we alweer alles weg."

Anderlecht moet nu gaan winnen op het veld van Silkeborg om de volgende ronde van de Conference League nog te halen. In de thuismatch werd het 1-0 voor Anderlecht.