Union wint nu ook in zege en is zeker van groepswinst in de Europa League

27-10-2022 20:35
66

Het Europese sprookjes van Union heeft donderdag weer een nieuw hoofdstuk gekregen. Donderdag won de club uit Brussel met 0-2 van Malmö. Door de zege is Union zeker van groepswinst in de Europa League.

Dankzij een ongeslagen status kon Union zich donderdag verzekeren van een plaats in de volgende ronde. Geraerts koos voor de vertrouwde namen. Die keuze pakte goed uit, want na tien minuten klom Union al op voorsprong. Teuma zorgde voor het doelpunt. Aan de rand van de zestien gaf de middenvelder van Union Malmö-doelman Diawara het nakijken.

De voorsprong voor de Brusselaars was verdiend, want op eigen veld kreeg Malmö weinig klaar. Pas na een halfuur vond de thuisploeg de weg richting het doel van Moris, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Vijf minuten voor de rust gunde Lazare Union nog wat meer ademruimte met de 0-2.

Zelfs tijd voor rust
Geraerts liet Lewicki, Lazare en Boniface achter in de kleedkamers. Ook voor Union zijn het drukke dagen dus de rust was welgekomen. In de tweede helft bleef Union de beste ploeg. Vanzeir en Lapoussin lieten het na om de 0-3 te maken. Union kon zich de missers permitteren, want Malmö kon ook in de tweede helft geen vuist maken.

Door de zege in Zweden telt Union nu dertien punten en is zeker van de groepswinst. In de andere match van de groep won Union Berlin met 1-0 van Braga. De Duitsers staan nu tweede met negen punten. Braga is derde met zeven punten. De teller van Malmô staat nog altijd op nul.