Degryse neemt het op voor Mechele (Club Brugge) en neemt hem mee naar het WK

Degryse neemt het op voor Mechele (Club Brugge) en neemt hem mee naar het WK

27-10-2022 22:02
7

Club Brugge kende een miserabele avond en ging met 0-4 onderuit tegen FC Porto. Daarin had Brandon Mechele het moeilijk, maar volgens de analisten bij VTM heeft Brandon Mechele zijn WK-kansen daarmee niet verkwanseld.

De verdediger van Club Brugge zat de voorbije keren al in de selectie bij de Rode Duivels en Marc Degryse oppert dat hij ook een selectie voor het WK verdient. "Op basis van dit seizoen verdient hij gewoon meer minuten bij de nationale ploeg", klinkt het bij VTM.

"Hij moet de concurrentie aangaan met Debast. Die komt als 18-jarige net kijken, terwijl Mechele al een aantal seizoenen 6 Champions League-matchen speelt. En hij krijgt van Hoefkens de voorkeur op Boyata. Denayer heeft het voorbije jaar dan weer amper gespeeld en zit nu in Dubai. Als Martínez daarmee geen rekening houdt, zou dat heel raar zijn", aldus Degryse. Ook Jan Mulder ging akkoord met die stelling.

Of Mechele ook meegaat naar het WK is nog maar de vraag. Zo kreeg Debast de voorbije interlands de voorkeur en kregen ook Denayer en Boyata steevast meer minuten dan de basispion van landskampioen Club Brugge.