De tijd dringt voor Union in stadiondossier: “Eigenaars zijn geen melkkoe”

De tijd dringt voor Union in stadiondossier: “Eigenaars zijn geen melkkoe”

27-10-2022 14:00
4

Union Saint-Gilloise beleeft hoogdagen. Als het aan het clubbestuur van de Brusselse club ligt, worden de sportieve successen verder gezet, maar niet in het Dudenpark. Union-CEO Philippe Bormans sprak met Het Nieuwsblad over het stadiondossier van Union.

 “Onze infrastructuur in het Dudenpark voldoet niet voor de ambities die wij hebben”, zo maakte Bormans het motief voor het nieuwe stadion nog eens duidelijk. “We willen een stabiele factor in het Belgische topvoetbal worden, maar door het gebrek aan een modern stadion draaien wij jaarlijks een operationeel verlies van zes miljoen euro, zelfs in een jaar met Europese successen.”

Het Joseph Mariënstadion - de huidige thuisbasis van Union - legt de club dus duidelijk een financiële rem op. Dat is geen goed nieuws voor de geldschieters van Union: Tony Bloom en Alex Muzio. “De Engelse eigenaars zijn geen melkkoe. Vandaar dat we zo hard inzetten op een verhuizing”, liet Bormans optekenen. De CEO van Union liet weten dat de plannen voor het nieuwe stadion volledig uitgewerkt zijn. “Maar het gemeentebestuur houdt alles tegen. Ze zeggen geen 'neen', maar ook geen 'ja'. Ik weet niet waarom.” 

De locatie voor het nieuwe stadion ligt al vast: de Bemptsite in Vorst. Volgens Het Nieuwsblad verlopen de gesprekken tussen de clubleiding en de gemeente Vorst echter moeizaam. “Voor 31 december moet er kleur bekend worden”, zei Bormans. Hij voegde eraan toe dat als ze een ‘nee’ krijgen, ze op zoek gaan naar alternatieven. “In het Dudenpark blijven is geen optie.”