De woestijn roept Union: ondanks hausse amper WK-kandidaten, hopen op Vanzeir

De woestijn roept Union: ondanks hausse amper WK-kandidaten, hopen op Vanzeir

27-10-2022 11:00 Laatste update: 29-10-2022 17:10
3

Nog minder dan vier weken voor de boeg en dan trekt het grootste voetbalcircus op aarde zich weer op gang. Nu al belooft het wereldkampioenschap in Qatar een unieke belevenis te worden, al is dat niet altijd vanwege de juiste redenen, helaas. Tussen alle nationale en Europese competities door tracht VoetbalPrimeur.be jou al zo warm mogelijk te maken voor het WK. En dat het er bloedheet zal worden, dat staat als een paal boven zand! In deze aflevering overlopen we de mogelijke WK-gangers bij Union Saint-Gilloise.

Zekerheidjes ✴️✴️✴️
/

Goede hoop ✴️✴️
/

Kaarsjes branden ✴️
Hoewel Union dit seizoen opnieuw bevestigt als één van de beste clubs uit ons land, werpt die hoogconjunctuur geen vruchten af op interlandvlak. Daar zijn uiteenlopende redenen voor. Enkele van de jonge pareltjes staan pas aan het begin van hun loopbaan en komen bovendien uit landen die zich niét voor het WK wisten te plaatsen. Denk maar aan Simon Adingra (Ivoorkust) of Victor Boniface (Nigeria).

De oudere garde, die komt dan weer hoofdzakelijk uit grootmachten met een ongerepte vijver aan talent. Loïc Lapoussin, Bart Nieuwkoop of Teddy Teuma bijvoorbeeld, al komt die laatste tegenwoordig uit voor Malta. Dat is nu ook niet meteen het land met de meest indrukwekkende WK-traditie ... Nee, Qatar spookt niet erg rond in de kleedkamer van Union.

Of het zou bij twee Belgen moeten zijn! Zowel Siebe van der Heyden als Dante Vanzeir kregen het voorbije jaar hun kans van Roberto Martinez. Een beloning voor hun uitstekende prestaties in het Dudenpark, maar eveneens een oprechte kans om zich in de selectie voor het wereldkampioenschap te knokken. Vooral van der Heyden leek een buitenkansje, gezien de wankele defensie bij de Rode Duivels. Intussen lijkt de linkspoot echter volledig uit beeld. Vanzeir dan maar om de geel-blauwe kleuren te verdedigen? De laatste speeldagen is de aalvlugge spits alvast weer aan het scoren geslagen ...

Overzicht van VP's WK-specials van de volgende dagen en weken:
- Vrijdag 28/10: Welke overige spelers uit de Jupiler Pro League maken kans op een WK-selectie?