Antiheld Carrasco krijgt geen steen toegeworpen: Ballen hebben om die te trappen

Antiheld Carrasco krijgt geen steen toegeworpen: "Ballen hebben om die te trappen"

27-10-2022 10:22
3

De Champions League staat garant voor drama en spektakel, een lach en een traan, winnaars en verliezers. Dat werd nogmaals duidelijk in de bloedstollende slotfase van Atlético Madrid - Bayer Leverkusen. Yannick Carrasco speelde daarin de rol van antiheld, waardoor Atlético nu al uitgespeeld is op het kampioenenbal. Zijn trainer en ploegmaats nemen hem echter niets kwalijk.

Hoeveel pech kan je hebben. Na een nochtans beresterke individuele prestatie miste Carrasco in minuut 98 (!) een cruciale strafschop om Atlético een levenslijn in de CL te bezorgen. Als extra zure appel veegde de Rode Duivel ook nog eens ongewild de rebound uit doel weg. De Spanjaarden dropen ontgoocheld af, met Carrasco op kop. Niemand durft hem evenwel een steen toe te werpen.

Ploeggenoot Rodrigo de Paul was er als de kippen bij om Carrasco een hart onder de riem te steken. "Het is niet zijn fout dat we nu uitgeschakeld zijn. Je moet verdorie ballen hebben om die penalty te trappen", klonk het in de Spaanse media. Die keuze was ook niet onlogisch, want Carrasco voelde zich uitstekend in zijn sas. Eerder had hij al voor een doelpunt en een assist gezorgd.

Ook trainer Diego Simeone nam onze landgenoot in bescherming. "Heel die strafschopfase vatte onze campagne perfect samen", zuchtte de Argentijn bij Marca. "Vorig jaar scoorde Yannick een elfmeter tegen Espanyol en tegen Real Madrid, hij is een van de namen op het lijstje. Antoine Griezmann was moe en Carrasco nam meteen vol vertrouwen de bal. Helaas liep het fout af."

Over het algemeen kon Simeone zijn troepen dus weinig verwijten. "We speelden op ons best. Ook Yannick, hij was geweldig en voetbalde op zijn beste niveau. Ik wil dus vooral het positieve zien in deze situatie. Je hebt altijd de keuze: ofwel speel je het slachtoffer ofwel blijf je vechten", sluit hij filosofisch af.