Conte richt zich woedend tot arbitrage: Een grote schande

Conte richt zich woedend tot arbitrage: "Een grote schande"

27-10-2022 08:00
3

Tottenham Hotspur speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Sporting CP. Het had er ook anders kunnen uitzien: in de slotfase werd een goal van Harry Kane afgekeurd. Spurs-trainer Antonio Conte richtte zich na de wedstrijd woedend tot de arbitrage.

"Deze beslissing is een grote schande", liet Conte optekenen tijdens een persconferentie na afloop van de wedstrijd. Het doelpunt van Kane werd door scheidsrechter Danyy Makkelie afgekeurd op aanraden van de VAR. De video-assistent oordeelde dat er buitenspel voorafging aan het doelpunt van Kane. Conte ging na de beslissing compleet uit zijn dak en kreeg ook nog een rode kaart voor zijn gedrag.

"Ik zou graag willen zien of een echte topclub in een topwedstrijd deze goal ook afgekeurd ziet worden. Ik denk dat de VAR enorme schade aanricht. Ik ben echt woest over deze onterechte beslissing. Deze situatie kun je zo niet inschatten. Er is geen gerechtigheid in dit soort situaties. Als ik dit zie, word ik echt niet goed", zei Conte. De Italiaanse coach besloot uiteindelijk ook vroegtijdig te vertrekken bij de persconferentie.

Ondanks het gelijkspel tegen Sporting CP heeft Tottenham nog steeds de leidersplaats in Groep D van de Champions League. De ploeg van trainer Conte kan 1 november een ticket voor de knock-outfase veiligstellen. Dan moet het in een uitwedstrijd afrekenen met Olympique Marseille.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie