Bayern doet Barça meer pijn, Napoli dendert door in Champions League

Bayern doet Barça meer pijn, Napoli dendert door in Champions League

26-10-2022 22:58
3

Een toch al vervelende avond voor FC Barcelona heeft een vervelend staartje gekregen. De Catalanen verloren thuis met 0-3 van Bayern München. In Groep A boekte Napoli nog maar eens een overtuigende zege op Rangers FC.

FC Barcelona - Bayern München 0-3
FC Barcelona kreeg al voor de aftrap in Camp Nou een tegenvaller te verwerken. Internazionale won van Viktoria Plzen, waardoor de Catalanen na de winterstop verder moeten in de Europa League. De ploeg van Xavi kende ook nog eens een slechte start tegen Bayern. Al na tien minuten opende Sadio Mané de score. De Senegalees werd diep gestuurd en troefde Hector Bellerín af: 0-1.

De tweede Duitse treffer volgde na ruim een halfuur.  Eric Maxim Choupo-Moting schoof de bal kalm tussen de benen van Marc-André ter Stegen door. Barça kwam die klap niet meer te boven. Heel even hoopten de Catalanen kort voor rust wat terug te doen, toen de arbiter na de stip wees na een duel tussen Mathijs De Ligt en Robert Lewandowski. De VAR schoot de Nederlandse verdediger echter te hulp.

Een doelpunt van Serge Gnabry na rust ging niet door vanwege buitenspel, waardoor Barcelona verder leed bespaard leek te blijven. Diep in blessuretijd zorgde Benjamin Pavard echter voor het slotakkoord. Bayern is zeker van de groepswinst in poule C.

Napoli - Rangers FC 3-0
Napoli verkeert dit seizoen in bloedvorm en Rangers FC leek het volgende slachtoffer te worden van de dadendrang van de Italianen. Na een kwartier stond het al 2-0 door twee doelpunten van Giovanni Simeone. Een afstraffing dreigde voor de ploeg die Union Saint-Gilloise in de voorrondes had uitgeschakeld, maar de Napolitanen haalden daarna toch de voet van het gaspedaal. Uiteindelijk kwam er nog maar één treffer bij: Leo Skiri Ostigard sloeg in de slotfase toe.

Door de nederlaag in Napels heeft Rangers een duidelijk doel voor ogen op de slotspeeldag. Enkel als het met ruime cijfers wint van Ajax, kan het de Amsterdammers nog voorbij steken en de derde plaats in de wacht slepen. Die geeft recht op een ticket voor de Europa League na Nieuwjaar.