'Real trachtte Hazard al meermaals van de hand te doen, maar geen interesse'

'Real trachtte Hazard al meermaals van de hand te doen, maar geen interesse'

26-10-2022 22:30
12

Nieuwe kans, nieuwe ontgoocheling. Ook in de Champions-League-verplaatsing naar RB Leipzig (3-2-verlies) kon Eden Hazard zich niet onderscheiden bij Real Madrid, ondanks de afwezigheid van onder meer Karim Benzema en Fede Valverde. Een klein kwartier viel de Rode Duivel te beurt. Daarin kon hij niet schitteren. Bij Marca ziet men een straatje zonder einde. 

Het verhaal van Hazard bij De Koninklijke schrijft nu al jaren als een drama en daar lijkt maar geen schot in te komen. 'Veertien minuten die geen enkel verschil maken in zijn delicate situatie', titelt het Spaanse dagblad na zijn prestatie in Leipzig. Naar verluidt heeft Carlo Ancelotti het geloof in onze landgenoot eigenlijk al lang laten varen. Verschillende keren zou Real geprobeerde hebben om Hazard van de hand te doen, maar dat blijkt veel lastiger dan gezegd.

Zijn situatie zit namelijk muurvast. Marca omschrijft Hazard in de eerste plaats als een familieman, die geen abrupte beslissingen zal nemen die het leven van zijn vrouw en vijf kinderen overhoop zou halen. Het leven in Madrid bevalt hen wel. Daarenboven is er eigenlijk geen enkele geïnteresseerde club die een definitieve transfer overweegt. Ook een uitleenbeurt lijkt geen optie, aangezien bijna niemand zijn salaris zou kunnen overnemen. 

En dus zit Hazard misschien wel tot medio 2024 (zijn contractduur) vastgeroest in het Santiago Bernabeu. Ook op sportief vlak ziet Marca weinig beterschap op til. 'Op de zeven is hij geblokkeerd door de explosieve ontwikkeling van Vinicius', staat er te lezen. In de spits en vanop rechts heeft Hazard dan weer geen goed gevoel te pakken. Een patstelling, met andere woorden ...