Hoefkens na zware nederlaag tegen Porto: Een belangrijke les voor mijn spelers

Hoefkens na zware nederlaag tegen Porto: "Een belangrijke les voor mijn spelers"

26-10-2022 22:15
17

Na het eerdere stuntwerk in de Champions League had Club Brugge al een stevige buffer ingebouwd, maar de zware 0-4-nederlaag tegen FC Porto zal toch als een opdoffer aankomen. Carl Hoefkens moest achteraf toegeven dat de Portugezen een klasse te sterk waren.

Op zijn perspraatje na afloop van de vijfde speeldag kon de trainer van Club Brugge niet om de mindere prestatie van zijn troepen heen. Vooral in de eerste helft vond hij hen onherkenbaar acteren. "We begonnen beter aan de tweede helft dan aan de eerste, met veel intensiteit. Toen zagen we dat er mogelijkheden lagen", had Hoefkens nog enige hoop.

Die werd echter fel de kop ingedrukt. "We kregen een (dubbele, nvdr.) strafschop en zes minuten later stond het 0-2", vatte Hoefkens het sleutelmoment van de wedstrijd samen. Niet te lang blijven stilstaan bij de ontgoocheling lijkt de boodschap, al wilde de coach niet alles onder de mat vegen. "Dit is een belangrijke les voor onze spelers", klonk het.

Hoe bedoelt hij dat precies? "Wanneer we tegen een agressieve ploeg spelen dat over veel kwaliteit beschikt, moeten we het in de toekomst beter doen", besloot Hoefkens. Volgende week dinsdag kan Club die theorie nog eens in de praktijk proberen omzetten. Dan trekt het naar Bayer Leverkusen voor de laatste groepswedstrijd van deze CL. Als Club daarin beter doet dan Porto en/of Atlético Madrid, mag het als groepswinnaar naar de achtste finales.