Club Brugge krijgt 0-4 pandoering om de oren van FC Porto

26-10-2022 20:37
80

Club Brugge heeft woensdagavond een 0-4 nederlaag geleden tegen FC Porto in de Champions League. De heenwedstrijd won Blauw-Zwart met exact dezelfde score.

Porto startte sterk in de eerste helft en wist meteen enkele kansen afdwingen. Het moest wel wachten tot minuut 33 tot het raak was. Na balverlies van Club Brugge kon Porto-spits Taremi alleen doorgaan op Mignolet. Hij liet de Brugge-doelman kansloos en zette de 0-1 ruststand op het bord.

Bij de start van de tweede helft kreeg Club meteen een strafschop toegewezen en dus een unieke kans om zich op gelijke hoogte te hijsen. Vankan zette zich achter de bal, maar mistte. De doelman was echter te snel van de doellijn gekomen en dus moest de strafschop hernomen worden. De tweede keer mocht Lang zijn kans gaan, maar ook hij vond de Porto-doelman op zijn weg.

Daarna kreeg Club Brugge het deksel op de neus en ging het plots erg vlot voor Porto. In minuut 57 zorgde Evanilson voor de 0-2. Drie minuten later was het alweer raak. Dit keer stond Eustaquio aan het kanon. Het slotwoord was voor Taremi die in minuut 70 zijn tweede van de avond maakte.