Club NXT gaat met 1-2 de boot in tegen Porto in UEFA Youth League

26-10-2022 15:22 Laatste update: 15:23
2

Club Brugge neemt het vanavond in een kolkend Jan Breydel op tegen FC Porto. Maar ook Club NXT nam het woensdag op tegen de Portugese grootmacht in de UEFA Youth League. Club NXT verloor met 1-2 van de Portugezen.

De wedstrijd begon niet schitterend voor de mannen van Nicky Hayen. Club NXT kwam al snel op achterstand. Na slechts drie minuten stond het al 0-1 voor de jonkies van FC Porto. Blauw-zwart kwam maar niet tot voetballen en Porto bleef komen na de 0-1. Tien minuten voor tijd stond het al 0-2 voor de Portugezen, Candé maakte het doelpunt voor de bezoekers. Het werd twee minuten later ei zo na geen 0-3. Maton kon met een knappe redding het derde doelpunt voorkomen. Club NXT ging met een 0-2 achterstand de kleedkamers van The Nest in.

In de tweede helft lijkt er een volwassen Porto uit de kleedkamers te komen. De bezoekers beseffen dat hun voorsprong stevig genoeg is en proberen de wedstrijd helemaal te dicteren. Dat lukt Porto aardig, want de ploeg van Nicky Hayen kan maar moeilijk kansen creëren. Maton moet in de zeventigste minuten opnieuw vol aan de bak en houdt met twee knappe reflexen de stand op 0-2. Zeven minuten voor tijd is het dan toch prijs voor Club NXT. Linksbuiten, Mathis Servais, kan de aansluitingstreffer binnenprikken. De thuisploeg probeert volop voor de gelijkmaker te gaan maar vindt geen opening meer. Eindstand 1-2.

Dankzij de nederlaag blijft Club NXT op een derde plek hangen met drie punten achterstand op Atletico Juvenil. Porto bekleed de koppositie in de groep met een twaalf op vijftien. Atlético kan nog langszij komen mits een overwinning tegen Leverkusen dat achteraan bengelt met geen enkel punt. Met nog één wedstrijd te spelen ziet het er niet bijster goed uit voor Club NXT dat moet hopen op een overwinning van Leverkusen tegen Atlético Juvenil om nog kans te maken op een volgende ronde.