Veldman over toekomst bij Anderlecht: Ambitie is om ooit hoofdcoach te worden

Veldman over toekomst bij Anderlecht: "Ambitie is om ooit hoofdcoach te worden"

26-10-2022 14:47
3

Felice Mazzu ontslagen en Robin Veldman werd gepromoveerd tot T1 bij paars-wit. De interim-coach legde uit dat hij met de directie zal overleggen als alles goed gaat. Hij lijkt een functie als hoofdcoach bij RSC Anderlecht wel te zien zitten. 

Robin Veldman heeft zijn status veranderd, maar niet zijn houding. De interim-coach van Anderlecht gebruikte de persconferentie om zijn status als joviale maar vastberaden persoon te bevestigen. Hij heeft zichzelf een ingewikkelde missie gegeven: "Mijn best doen, ook al heb ik weinig tijd,” klinkt het. Al zou het volgens hem misschien wel kunnen dat hij iets meer tijd krijgt. Veldman schuwde het niet om over zijn toekomst te praten. Wouter Vandenhaute maakte duidelijk dat hij een nieuwe coach wilde binnenhalen om "Veldman niet op te branden". 

De Nederlander zei iets anders. "We zullen de tijd nemen. Mijn doel is om dit team voorlopig te helpen en we zullen zien wat er gebeurt. Als ik goede dingen bereik, sluit ik een gesprek met de directie niet uit om de plannen voor de toekomst te herzien. Als ik de persoon ben die Anderlecht er weer bovenop helpt, des te beter”, klinkt het bij Veldman. “Zo niet, dan ga ik weer aan het werk bij RSCA Futures, een baan waar ik van hou. Maar ik verberg niet dat het mijn ambitie is om ooit hoofdcoach te worden.”