Claudemir (ex-Club Brugge): Bekeek wedstrijd tegen Porto met Brugge-shirt aan

Claudemir (ex-Club Brugge): "Bekeek wedstrijd tegen Porto met Brugge-shirt aan"

26-10-2022 14:33

Vijf jaar na zijn vertrek blijft Claudemir gehecht aan Club Brugge. Sinds een jaar woont hij ongeveer 50 kilometer ten noorden van Porto, toevallig is dat ook de tegenstander van Brugge woensdagavond. De Braziliaan gaat in gesprek met DH. 

Claudemir is al bezig aan zijn vierde seizoen in Portugal. Hij speelt momenteel voor Vizela, in de Portugese D1. Toch ligt zijn hart nog steeds bij Blauw en Zwart. De 34-jarige middenvelder bracht tijdens het seizoen 2015-2016 Club Brugge opnieuw de titel na het vorige seizoen de beker te hebben gewonnen. Een onvergetelijke herinnering voor hem. De club ligt de Braziliaan dan ook erg nauw aan het hart. 

Hij volgt nog steeds de wedstrijden van blauw-zwart, ook al is dat dan vanuit Portugal. Toen Club in de Champions League tegen Porto was dat voor Claudemir toch speciaal. "Ik heb de wedstrijd (tegen Porto) bekeken met een Brugge-shirt aan". Graag was hij er bij geweest toen zijn ex-club Porto met 0-4 van de mat veegde. "Ik kon niet naar de Dragão om ze aan te moedigen, want ik had toevallig vrienden uit Brugge die naar het huis kwamen." Een mooi resultaat was het voor Brugge en Claudemir. "Ik was onder de indruk van Club. Tegen een groot team in Europa is dat geen geringe prestatie”, klinkt het. “Brugge profiteerde goed van de zwakke plekken van FC Porto. Het was geweldig om te zien."