UPDATE: Lamkel Zé moet niet met Antwerp-clan praten, maar wel boete betalen

UPDATE: Lamkel Zé moet niet met Antwerp-clan praten, maar wel boete betalen

26-10-2022 09:00 Laatste update: 26-10-2022 09:00
86

Drie weken geleden speelde Didier Lamkel Ze met KV Kortrijk tegen zijn ex-club Antwerp. Daar werd het een ping pong-wedstrijd van provocaties tussen Lamkel Ze en de meegereisde Antwerp-aanhang. Dat kwam de aanvaller op een schorsing en een alternatieve straf te staan, maar dat laatste ziet Lamkel Ze niet zitten.

Het Disciplinair Comité legde Lamkel Ze een voorwaardelijke schorsing van twee matchen op en een bijzondere alternatieve straf. Hij moet namelijk in gesprek treden met fans en officiële vertegenwoordigers van Antwerp. Via zijn Instagram liet de KVK-spits weten daar niet voor open te staan.

'Het spijt me maar ik bied mijn excuses niet aan aan racisten', schreef Lamkel Ze. 'Lachen jullie ermee?', zette de Kameroener bij zijn Instagram-post. Het ziet er dus niet naar uit dat hij zal ingaan op de alternatieve straf die de voetbalbond hem oplegde.

Update: Lamkel Zé moest voor de filmpjes die hij online zette na de match tegen Antwerp van het Disciplinair Comité verplicht rond de tafel gaan zitten met mensen van The Great Old. Er viel onder meer te zien 'Fuck you' en 'Les gens d'Antwerp'. Daarnaast stond ook nog de tekst 'Fuck Antwerp'. De speler van Kortrijk heeft daar evenwel geen zin en volgens Sportwereld ging Lamkel Zé in beroep tegen zijn alternatieve straf. Op dinsdag 8 november zal de Disciplinaire Raad zich buigen over de zaak. 

Update: Een gesprek tussen Lamkel Zé en mensen van Antwerp komt er uiteindelijk dan toch niet. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal besliste dat een voorwaardelijke straf van twee speeldagen voor de speler voldoende is. Lamkel Zé moet wel een effectieve boete betalen van 1.000 euro. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie