Vermoedelijke elf: Opnieuw twee blauw-zwarte spitsen, Porto mist ervaren rot

Vermoedelijke elf: Opnieuw twee blauw-zwarte spitsen, Porto mist ervaren rot

26-10-2022 07:20 Laatste update: 10:05
22

Vandaag staat Club Brugge voor de vijfde keer dit seizoen op het Champions League-toneel. In de voorlaatste groepswedstrijd neemt Blauw-Zwart het in Jan Breydel op tegen FC Porto. Welke opstellingen kunnen we verwachten?

Afgelopen weekend tegen Union zette Carl Hoefkens zijn elftal neer in een 4-3-3-formatie. Dat deed de Brugse T1 ook in de laatste CL-wedstrijd tegen Atletico Madrid (0-0). In de topper tegen RSC Anderlecht (0-1-winst) en de partij tegen STVV (3-0-winst) stond er een 3-5-2 tussen de lijnen. Welke opstelling het ook wordt, Club Brugge zal het moeten stellen zonder Clinton Mata. Hij is namelijk hersteld van blessure maar maakt nog geen deel uit van de selectie. Ook Kamal Sowah kan zijn ploeg niet helpen op het veld. Hij liep tegen een rode kaart aan in de wedstrijd tegen Atletico.

We steken beide handen in het vuur dat Simon Mignolet vanavond in doel te vinden is. In de verdediging maken Denis Odoi, Abakar Sylla en Brandon Mechele opnieuw veel kans om in de basis te starten in een driemansdefensie. Voor de verdediging voorspellen we dat Hoefkens voor vijf middenvelders kiest. Dezelfde als in de gewonnen topper tegen RSC Anderlecht van twee weken geleden. Daarin fungeren Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen respectievelijk als linker en rechter wingback. Hans Vanaken, Raphal Onyedika en Casper Nielsen bezetten het centrale middenveld.

Voorin lijkt Ferran Jutgla een certitude bij Blauw-Zwart. Wie zijn partner wordt in de tweekoppige Brugse aanvalslinie, is nog afwachten. Roman Yaremchuk kwam in de Champions League nog niet veel in actie en Noa Lang (onder andere door blessure) nog geen enkele minuut. De 17-jarige Antonio Nusa wordt niet aan de aftrap verwacht en daarom lijkt Yaremchuk de grootste kans te maken op een basisplaats. Hij sprokkelde van de drie genoemde aanvallers al het meeste minuten bij elkaar. De Oekraïener brengt met zijn 1m91 ook heel wat extra lengte voor op stilstaande fases.

Verwachte elf Club Brugge: Mignolet - Sylla, Mechele, Odoi - Buchanan, Vanaken, Onyedika, Nielsen, Skov Olsen - Jutgla, Yaremchuk.

FC Porto speelt onder Sergio Conceicao (ex-Standard) gewoonlijk in een 4-4-2-opstelling. In doel is Diogo Costa incountournable. Achterin kunnen de Portugezen geen beroep doen op ervaren rot Pepe die uit is met een hamstringblessure. Het centrale duo achterin lijkt Fabio Cardoso en David Carmo te worden. Op linksachter toch een Pepe: een creatieve Braziliaan die ook als middenvelder uit de voeten kan. Aan de overkant op rechtsachter de Nigeriaan Zaidu Sanusi.

Een volledig Zuid-Amerikaans middenveld wordt aan de aftrap verwacht bij Porto. Drie Brazilianen met Otavio, Wanderson Galeno en Eustaquio worden vervoegd door Mateus Uribe uit Colombia. Tot slot de aanvallers die Mignolet het leven zullen proberen zuur maken: Evanilson en Mehdi Taremi.

Verwachte elf FC Porto: Costa - Pepe, Cardoso, Carmo, Sanusi - Otavio, Galeno, Eustaquio, Uribe - Evanilson, Taremi