Guardiola verklaart waarom Haaland aan de rust gewisseld werd tegen Dortmund

Guardiola verklaart waarom Haaland aan de rust gewisseld werd tegen Dortmund

26-10-2022 07:00
9

Manchester City geraakte dinsdag niet verder dan een brilscore tegen Borussia Dortmund. Opvallend was dat Pep Guardiola besliste om superspits Erling Haaland rust te gunnen en niet meer te laten opdraven in de tweede helft. Dat had volgens Guardiola een goede reden.

"Het gaat nu goed met hem, hij gaf voor de wedstrijd aan dat hij wat koorts had", zei Guardiola over Haaland tegen BT Sport. "Datzelfde gold voor Joao Cancelo. Ik zag aan het einde van de eerste helft dat ze allebei moe waren en niet scherp meer oogden. Daarom besloot ik om ze wat rust te geven. Je ziet dat we die jongens dan wel missen in de tweede helft van de wedstrijd."

Doordat Haaland in het tweede bedrijf op de bank zat, mocht Riyad Mahrez de strafschop nemen die Manchester City kreeg, net als in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Toen miste Mahrez en nu kreeg de Algerijn zijn elfmeter opnieuw niet tegen de touwen. Een doorn in het oog voor Guardiola. "We zullen zien wie ze voortaan gaat nemen, maar dit is natuurlijk wel een probleem. Sinds ik hier ben hebben we 24 of 25 strafschoppen gemist en de meeste daarvan zijn in de Champions League. Dat mag niet gebeuren. De dapperheid om hem te nemen valt te waarderen, maar dit begint wel een probleem te worden."

Guardiola kan uiteindelijk toch terugblikken op een geslaagde groepsfase. "We zijn door naar de volgende fase in de Champions League en dat was ons doel. Nu gaan we er alles aan doen om dit toernooi te winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie