Courtois en invaller Hazard de boot in, De Ketelaere en invaller Origi winnen wel

25-10-2022 23:02
4

RB Leipzig heeft dinsdagavond gestunt tegen titelverdediger Real Madrid. De Duitsers begonnen sterk aan het duel en wonnen uiteindelijk met 3-2. AC Milan versloeg overtuigend Dinamo Zagreb in de strijd om de tweede plek achter Chelsea in Groep E.

RB Leipzig - Real Madrid 3-2
Real Madrid kende een rampzalige start. De titelverdediger liep vanaf het begin achter de feiten aan en kreeg na dertien minuten de openingstreffer om de oren. Josko Gvardiol kopte de 1-0 raak uit een corner. Vijf minuten later verdubbelde de thuisploeg te score. Christopher Nkunku kreeg met wat geluk de bal mee, waarna hij verwoestend uithaalde voorbij Thibaut Courtois: 2-0.

Nog voor rust deed Real Madrid wat terug. Vlak voor de onderbreking brak Marcos Asensio uit via de rechterkant. De aanvaller gaf een scherpe voorzet op de vrijstaande Vinicius Junior en de Braziliaan kon de bal makkelijk inkoppen. Na rust bracht Carlo Ancelotti Dani Carvajal en David Alaba in. Ook Eden Hazard kreeg een kwartier speeltijd.

In de slotfase maakte Timo Werner de derde treffer voor Leipzig. Rodrygo mocht in de blessuretijd nog aanleggen voor een penalty. Hij scoorde, maar tijd voor de gelijkmaker was er niet meer. De stand bleef 3-2, waardoor de ploeg van Marco Rose Shakhtar Donetsk voorblijft in de race om de tweede plaats in Groep F.

Dinamo Zagreb - AC Milan 0-4
AC Milan had dinsdagavond aan een overwinning nodig om de tweede plek in Groep E van RB Salzburg af te kunnen snoepen. De bezoekers met - Charles De Ketelaere in de basis - begonnen sterk aan de wedstrijd en namen vanaf het begin de touwtjes in handen. De eerste goal kwam na 39 minuten, toen Matteo Gabbia een vrije trap van Sandro Tonali met het hoofd verlengde. De vervanger van de geschorste Fikayo Tomori maakte daarmee zijn eerste Champions League-doelpunt.

Na rust lieten de Milanezen een hoop zien van hun klasse. Rafael Leão maakte vlak na rust met een heerlijke solo de 0-2 voor de ploeg van trainer Stefano Pioli. Daarna werd De Ketelaere vervangen. In de 59e minuut kregen de bezoekers een penalty. Dat cadeautje mocht Olivier Giroud uitpakken. En het slotakkoord was voor de ongelukkige Robert Ljubicic. De Oostenrijker van Dinamo Zagreb werkte in minuut 69 een bal in zijn eigen doel. Divock Origi viel in de 81e minuut in? AC Milan heeft door deze overwinning alles in eigen hand in de beslissende fase van Groep E in de Champions League.

Celtic - Shakhtar Donetsk 1-1
Shakhtar Donetsk ging dinsdagavond op jacht naar drie punten, waardoor ze de tweede plek konden pakken in Groep F. Uiteindelijk was het Celtic dat na dertig minuten spelen op voorsprong kwam via Giorgos Giakoumakis. Na rust maakte Mykhailo Mudryk de gelijkmaker. Shakhtar raakt door dit gelijkspel ver achterop bij nummer twee RB Leipzig. Celtic is Europees uitgespeeld. Dat betekent goed nieuws voor het Belgische voetbal. Celtic kan dit seizoen enkel nog op de slotspeeldag punten pakken voor Schotland.